Ijstaart bestellen?

Begin jaren '90, op 60-jarige leeftijd, zocht landbouwster Mia Frederix een nieuwe uitdaging. In het begin smulden enkel kinderen en kleinkinderen van haar zelfgemaakte ijs. Al snel vonden ook andere mensen de weg naar haar erf waar ze enkele tafeltjes en stoeltjes zette. Samen met de inzet van haar man Jan Cox richtten ze een productieruimte in en experimenteerden met recepten en smaken. Bij heel mooi weer werd er vaak  tot laat in de avond melk gepasteuriseerd om  van dit mengsel 's anderendaags ijs te draaien. De Kleine Hof werd al snel een begrip  waar je in de zomer terecht kon voor een lekkere ijscoupe.  Na het overlijden van Jan en Mia in 2010 werd het stil op 'De Kleine Hof'. 

Sinds mei 2017 is er terug activiteit. Dochter (Liesbeth) en kleindochter (Liene) gingen een jaar in de leer om ambachtelijk ijsbereider te worden. De tafeltjes en stoeltjes van de tijd van toen staan terug op het erf. U kan bij ons terecht voor ijscoupes, ijspralines, sorbets, ijstaarten, Brusselse wafels, dessertjes, gebak, koffie, thee en een reeks warme en koude dranken. Alle ijs en gebak worden vers gemaakt. Voor onze ijs starten we van rauwe melk, recht van bij de boer, die we zelf pasteuriseren. Onze recepten zijn nauwkeurig samengesteld om te komen tot de klassieke smaken zoals vanille, chocolade, stracciatella, mokka, praliné, speculaas, banaan,... Een ijs gemaakt van verse melk, zonder kunstmatige aroma's of kleurstoffen. Dat proef je!

We willen graag uitgroeien tot een ontmoetingsplaats waar vrienden en buren, gezinnen met kinderen of toevallige passanten elkaar treffen bij een lekker ijsje of drankje.

Graag tot snel bij Liene & Liesbeth